2024.04.23. - Béla

Tûzdelt szûzpecsenye

Hozzávalók: 1 db szûzpecsenye, 4-5 db puha aszalt szilva, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Páchoz: 5 ek olívaolaj, 5 ek napraforgóolaj, 1-1 ág petrezselyem és kakukkfû, bazsalikom levelek, 2 ek konyak, 2 ek borókabogyó.

Elkészítés: Elõször készítsük el a páclevet. Ehhez a kétféle olajat keverjük el, adjuk hozzá a zöldfûszereket, konyakot és a szétnyomott borókabogyót. A húst mossuk és tisztítsuk meg. A hús vékony „farok” részét vágjuk le, hogy egyforma vastag legyen (természetesen a levágott részt is bepácolhatjuk és megsüthetjük).

Az aszalt szilvát vágjuk negyedekbe. A szárazra törölt húsba éles késsel vágjunk lyukakat, amelyeket az ujjunkkal megnagyobbíthatunk. Ebbe tegyünk 1-1 negyed aszalt szilvát. A tûzdelt húst tegyük a páclébe, és hûtõszekrényben 1 órát pácoljuk. A grillen a húst (kb. 200 fokon) minden oldalán kb. 5-5 percig grillezzük (vagy sütõben kb. 20 perc). Fogyasztás elõtt megsózzuk, szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!