Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elkészítés: Elõször készítsük el a páclevet. Ehhez a kétféle olajat keverjük el, adjuk hozzá a zöldfûszereket, konyakot és a szétnyomott borókabogyót. A húst mossuk és tisztítsuk meg. A hús vékony „farok” részét vágjuk le, hogy egyforma vastag legyen (természetesen a levágott részt is bepácolhatjuk és megsüthetjük).
Az aszalt szilvát vágjuk negyedekbe. A szárazra törölt húsba éles késsel vágjunk lyukakat, amelyeket az ujjunkkal megnagyobbíthatunk. Ebbe tegyünk 1-1 negyed aszalt szilvát. A tûzdelt húst tegyük a páclébe, és hûtõszekrényben 1 órát pácoljuk. A grillen a húst (kb. 200 fokon) minden oldalán kb. 5-5 percig grillezzük (vagy sütõben kb. 20 perc). Fogyasztás elõtt megsózzuk, szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!