2024.03.29. - Auguszta

Mandulás sütemény

Hozzávalók: 4 db tojás, 200 g kristálycukor, 2 db citrom, 2 db narancs, 100 g darált mandula, 150 g málna, 1 teáskanál porcukor, sütõpapír, vaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõmelegítjük a sütõt 180 C fokra. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájához 125 g kristálycukrot adunk és habosra keverjük. Hozzáadjuk 1 citrom és 1 narancs reszelt héját.

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, azután a reszelt mandulával együtt a tojássárgájához keverjük. A keveréket vajjal kikent és papírral kibélelt 20 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. 40-45 perc alatt készre sütjük. Eközben elkészítjük a szirupot.

A kristálycukrot serpenyõbe tesszük és hozzáöntjük a 2 citrom és a 2 narancs levét. Addig melegítjük míg a cukor felolvad. A kész süteményt kivesszük a sütõbõl és még melegen megszurkáljuk tûvel a tetejét. A tetejére öntjük a szirupot és hagyjuk, hogy átáztassa a süteményt. Hûvös helyre tesszük és megvárjuk míg kihûl, majd kivesszük a sütõformából. Porcukorral megszórva és friss málnával tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!