2024.03.29. - Auguszta

Gesztenyeleves

Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz
petrezselyem, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gesztenyéket éles késsel bevágjuk, majd 10 percre forrásban lévõ vízbe tesszük. Leszûrjük és azon melegében meghámozzuk. A zöldségeket megmossuk és fel-aprítjuk. A sárgarépából és a zellerbõl meghagyunk egy-egy kis darabot, ezt durva lyukú reszelõn lereszeljük.

A vajat megolvasztjuk, 5 percig pároljuk benne a zöldségeket, majd felöntjük vízzel. Kis lángon kb. 40 percig fõzzük, míg a gesztenye és a zöldségek megpuhulnak. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldjét, és azonnal, forrón tálaljuk. A gesztenye édeskés íze jól kiegészíti a forró zöldségeket. Melengetõ téli leves készíthetõ belõlük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!