2024.04.20. - Tivadar

Orosz csirkeleves

Hozzávalók: 1 kisebb csirkeaprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis fej vöröshagyma, 1 db ököl nagyságú cékla, 10 dkg savanyú káposzta, 1 db közepes nagyságú burgonya, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A csirkeaprólékot tisztítás után feldaraboljuk, fazékba tesszük és másfél liter sózott vízben félpuhára fõzzük. Közben a zöldségféléket megtisztítjuk, és gyufaszálnyi darabokra vágjuk. A burgonyát és a vöröshagymát hámozás után kis kockákra vagdaljuk.

Ha a csirkehús félig megfõtt, az összes zöldséget (a savanyú káposzta kivételével) hozzátesszük, és tovább fõzzük. Ha minden megpuhult, akkor tesszük a levesbe az apróra metélt savanyú káposztát. 5 percnyi forralás után ízesítjük a paradicsompürével, a törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáöntjük a tejfölt, és jól kiforraljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!