2024.04.18. - Andrea, Ilma

Scsí orosz leves

Hozzávalók: 50 dkg marhaszegy, 10 dkg füstölt sonka, 2 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 dl savanyúkáposzta-lé, 1 ek. fõzõvaj, 2 dl tejföl, 3 babérlevél, 8 szem fekete bors, 50 dkg savanyú káposzta, só.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A marhahúst, egy hagymát, fokhagymát, a répaféléket vízbe tesszük, és megfõzzük húslevesnek. Eközben a savanyú káposztát is feltesszük fõni a fõzõvajjal, vízzel.

A levest leszûrjük, beletesszük a káposztát, a felaprózott sonkát, a babérlevelet, hagymát, borsot, és így az egészet addig fõzzük, amíg minden puha nem lesz. A fõzés befejezése elõtt hozzáöntjük a savanyúkáposzta-levet, és a marhahússal együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!