2024.03.29. - Auguszta

Pekingi csirke

Hozzávalók (4-6 személyre): 75 dkg csirkehús, 3 evõkanál szójamártás, 1 evõkanál rizspálinka, fél kávéskanál feketebors, 4 újhagyma, 1 tojás, 5 evõkanál kukoricaliszt, 2 evõkanál búzaliszt, olaj a sütéshez.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szeleteljük vékony karikákra az újhagymát. Vágjuk 2,5 cm él? kockákra a húst. Verjük fel egy csészében a tojást. Keverjük össze a szójamártást a pálinkával, a borssal és a hagymával. Merítsük a húskockákat ebbe a mártásba, keverjük jól össze. Hagyjuk benne pácolódni 15 percig.

Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretû serpenyõben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fûszeres szezámmártás kíséretében.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!