Hozzávalók: 1 kg (kicsontozott) pulykamell, 50 dkg tarhonya, 1,2 kg zöldpaprika, 1 csípõs paprika, 70 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 tyúkhúsleveskocka, 1-1 evõkanál ketchup és csípõs gulyáskrém, 1 kávéskanál ételízesítõ, 1 dl víz, 2-3 dl olaj.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst kisebb darabokra vágva 1,5 dl olajban átforgatjuk, hogy minden oldalán fehér színt kapjon, majd egy tálba szedjük. Az finomra vágott hagymát kevés olajban megpároljuk, majd hozzá adjuk a paradicsomot, aztán a paprikát, ezután az elõsütött húst. 1 dl vízben összekeverem a leveskockákat, a gulyáskrémet, a ketchupot meg az ételízesítõt, és ráöntjük.
Lefedés nélkül felforraljuk, majd takaréklángon kb.. 1 órát fõzzük. A tarhonyát 1 dl olajban zsemleszínûre pirítom, majd feleresztjük hûvös vízzel, hogy két-három ujjnyira elfedje a víz. Ételízesítõvel rászórom, és kicsi lángon, néha megkeverve, puhára pároljuk.
Jó étvágyat!