2024.04.20. - Tivadar

Hagymás-dinnyés csirke

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, 1 narancs, 2 evõkanál citromlé, 2 hagyma (újhagyma a díszítéshez), 15 dkg csirkemellfilé, 2 evõkanál olaj, csipetnyi currypor, 1 evõkanál szójaszósz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A dinnyét elfelezzük,a magjait kivesszük,a húsát kivájjuk és feldaraboljuk. A narancs levét kipréseljük,összekeverem a dinnyekockákkal,majd hozzátesszük a citromlevet is. A hagymát meghámozzuk,körökre aprítsuk,a csirkemellet hosszúkás szeletekre szeljük.

A csirkét az olajban megdinszteljük,rászórom curryvel,leöntjük a szójaszósszal,és tovább pirítom,míg át nem sül. A dinnyesalátát tányérokra helyezzük,a tetejére fektetjük a csirkecsíkokat,és rászórom a tetejét hagymakarikákkal.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!