2024.04.19. - Emma

Szalámis hamburger

Hozzávalók 4 személyre: 2 paprika, 1 evõkanál olaj, 8 dkg puha vaj, fél kávéskanál õrölt bors, 2 áttört fokhagymagerezd, 2 paradicsom, 3 szál újhagyma, 8 szelet szalámi (ízlés szerint), 8 vékony szelet sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sütõt 180 fokra (gázsütõ 2. fokozat) elõmelegítjük. A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, és héjukkal felfelé tepsire fektetjük.

A paprikákat olajjal megkenegetjük, a sütõben barnulásig sütjük. Konyharuhával letakarjuk, és langyosra hûtjük. Héjukat lehúzzuk, húsukat csíkokra vágjuk. A vajat a borssal és a fokhagymával összekeverjük.

A paradicsomot, az újhagymát, megmossuk, karikákra vágjuk. A zsömléket vízszintesen kettévágjuk, megvajazzuk, alsó felükre fektetünk 2-2 szelet szalámit, paradicsomot, a paprikát, az újhagymát, sajtszeletet teszünk rá, és a sütõben kb. 15 percig sütjük. Az utolsó 5 percben ráborítjuk a zsömlék tetejét.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!