2024.04.19. - Emma

Amerikai hamburger

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg darált marhahús, 30 dkg darált sertéshús, 1 vöröshagyma, 3 teáskanál worcester-szósz, 2 teáskanál mustár, 2 teáskanál ketchup, 1/2 teáskanál õrölt bors, só, olaj, 4 hamburger-zsömle, 4 salátalevél, 1/2 lilahagyma, 2 paradicsom, 1/2 salátauborka, 4 szelet sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hagymát megtisztítjuk, lereszeljük, majd összegyúrjuk a darálthúsokkal, ketchuppal, mustárral, sóval és worcester-szósszal ízesítjük, majd kb. egy órát állni hagyjuk. Ezután négy egyenlõ részre osztjuk, és lapos pogácsákat csinálunk belõlük, melyeket olajban megsütünk.

A zsemléket elfelezzük, egy-egy salátalevelet teszünk bele, majd egy-egy hússzeletet, sajtot, erre a karikákra vágott paradicsomot, uborkát, hagymát. Tegyük be egy kicsit a mikroba vagy a sütõbe, hogy a sajt megolvadjon, és már fogyaszthatjuk is.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!