2024.04.23. - Béla

Spárgás gombasaláta

Hozzávalók 4 személyre: 175 dkg zöld spárga, 1 ek egész mustármag, 1 ek reszelt narancshéj, 2 tk reszelt citromhéj, 2 tk reszelt lime-héj, 3 ek narancslé, 2 ek citromlé, 1 ek lime-lé, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 tk cukor, 400 g csiperke gomba, 150 g rucola, 1 piros húsú paprika csíkokra szeletelve.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Spárga fás végét levágjuk, hosszában kettévágjuk. Forró sós vízben puhára fõzzük. Leszûrjük, hideg vízbe mártjuk és félre rakjuk.

Mustárt, citrusok héját és levét, fokhagymát ás a cukrot egy edénybe tesszük, megszórjuk frissen õrölt fekete borssal. Felforraljuk, hozzáadjuk a gombát, lassú tûzön 2 percig kevergetjük. Lehûtjük. Gombát kivesszük és a mártást újra felforraljuk, kisebb lángra vesszük és 3-5 percig fõzzük. Kissé lehûtjük.

A mártásba forgatjuk a gombát, spárgát, paprikát és rucolát.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!