2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Grillezett hal sajtos spárgával

Hozzávalók: 4 szelet tengeri halfilé, 1 kg spárga, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt, só, olaj, 1 citrom, 1 dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A halszeleteket tejes vízben áztatjuk. Enyhén sózzuk, és pár csepp citromlevet csepegtetünk rá. A megtisztított spárgát egyforma darabokra vágjuk, megfõzzük és leszûrjük. Kivajazott tûzálló tálra lerakjuk. A tejföllel elkeverjük a tojássárgáját, pici sóval ízesítjük, és a spárgára öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk, és elõmelegített sütõben kb. 1 óra alatt rápirítjuk. A leitatott halszeleteket olajjal megkent forró grillre rakjuk és mindkét oldalát kb. 6-7 percig grillezzük. A forró spárgával együtt tálaljuk.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!