2024.03.29. - Auguszta

Fokhagymás tejföllel sült puszta steak

Hozzávalók: 1 kg sertés vagy baromfi színhús szeletelve, kb. 70 dkg burgonya, liszt, 1 tojás, só, bors, 1 nagy pohár tejföl, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfolom, sózom és lisztbe forgatom. A burgonyát lereszelem, beleütöm a tojást, hozzákeverek annyi lisztet, amennyit felvesz (tócsi jellegûnek kell lennie), fûszerezem sóval, fokhagymával, esetleg petrezselymet vágok bele. A húsokat bevonom a masszával, és közepes lángon pirosra sütöm. Eközben a tejfölt elkeverm a borssal és a reszelt fokhagymával. A kisült szeleteket tûzálló tálba fektetem, megkenem a fokhagymás tejföllel, és betolom az elõmelegített sütõbe. Mikor a tejföl kicsit rásült, megszóróm a reszelt sajttal (lehet akár füstölt is), és pirosra sütöm.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!