Hozzávalók: 2 db elsõ sertéscsülök, 50-60 dkg sertéslapocka, hagyma, só, bors, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 kg burgonya, 25 dkg kézi tarhonya.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A húst kockára vágva hagyományos pörkölt alapra teszem fõni annyi vízzel, hogy ellepje. A tetejére ráteszem a negyedekre vágott paradicsomot és paprikát, apróra vágott fokhagymát. Sóval és borssal ízesítem, és hagyom fõni. Míg a hús fõ, a megtisztított burgonyát apró kockára vágom (kb. 1cm), a tarhonyát pedig kevés olajon világosbarnára pirítom.
Ha a hús már majdnem megfõtt, hozzáadom a burgonyát és a pirított tarhonyát. Ha szükséges, apránként vizet adok hozzá, míg minden puhára fõ. Vigyázat, ekkor már hamar leéghet az étel! A végeredménynek egy sûrü, lé-szaft nélküli szinte össze áló ételnek kell lennie.
Jó étvágyat!