Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ezután beleöntjük a bort és a citromlevet. Néhány percig tovább forraljuk. Finom szûrõn áteresztve átpasszírozzuk, hogy a darabos fûszerek ne kerüljenek bele a mártásba, majd a sûrû zöldséges pépet félretesszük. A kis serpenyõben a megmaradt szalonnazsírt felforrósítjuk, rászórjuk a cukrot, és folytonosan kevergetve, szép világosbarnára megpirítjuk, ezután ráöntünk 1 dl vizet.
Addig forraljuk, amíg a cukor egészen feloldódik a lében. Ezt a karamelles levet ráöntjük a félretett zöldségpépre, valamint hozzáöntjük a liszttel simára kevert tejfölt. Kevergetve felforraljuk, és 5 percig fõzzük. Mire a forralási idõ letelik, sûrû mártást kapunk. Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint tovább ízesíthetjük kevés sóval, borssal, esetleg mustárral vagy citromlével. A mártást a már megfõtt és meleg vízzel leöblített tészta tetejére öntjük és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat!