Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A krém elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákhoz tesszük a porcukor kétharmad részét és a mascarpone sajtot. Esetleg lehet belereszelni egy fél citrom héját. Ezt a masszát habverõgéppel kihabosítjuk. A tojásfehérjéket a cukor egyharmad részével és egy csipet sóval szintén habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összeforgatjuk.
Összekészítés
Félreteszünk pár darab szép egész babapiskótát a díszítéshez. A többit 2 adagra bontjuk. A hûtõbõl kivesszük a kávét, majd a babapiskótákat egyenként belemártjuk. Egy lapos (üveg)tál alját kirakjuk a babapiskótákkal és ráöntjük a tojásos krém harmadát. Erre megint rakunk egy kávés babapiskóta réteget, majd megint egyharmad rész krémet. Újabb piskóta réteget teszünk rá, amire rátesszük a maradék krémet. Megszitáljuk 1 dkg kakaóporral és feltesszük díszítésnek a félretett hibátlan babapiskótákat. Betesszük hûtõbe 1-2 órára, majd utána tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánunk a világ egyik legismertebb desszertjéhez!