2024.04.24. - György

Karfiolos hamburger

Hozzávalók: 40 dkg pépesre darált csirkemell, 10 dkg fõtt karfiolrózsa, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyemzöld, só, õrölt bors, étolaj, 4 szezámmagos zsemle, friss zöldségfélék, mustár, ketchup.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A húspogácsához a darált húst áttört karfiollal, finomra lereszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemzölddel összedolgozzuk, és egy-két órára hûtõbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Sütés elõtt a masszából tenyérnyi nagyságú lapos pogácsákat formázunk, és olajjal megkent rostlapon vagy kiolajozott teflonserpenyõben megsütjük. Sütés közben lapátkanállal egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldaluk átsüljön. Utána a húspogácsákat hagyjuk kihûlni.

A szezámmagos zsömléket félig bevágjuk, salátalevéllel kibéleljük, majd belerakjuk a kihûlt húspogácsákat. Szezonális zöldségfélékkel gazdagítjuk, és kevés mustárral vagy ketchuppal ízesítjük. Jó tanács: A hamburgerpogácsához másféle húst is felhaszhatunk, de fontos, hogy pépesre daráljuk, mert akkor könnyebb pogácsát formázni belõle.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!