2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Party szelet

Hozzávalók: 5 tojás, 5 ek liszt, 10 dkg füstölt hús, 1 ek ketchup, 1 zeller, 10 dkg márványsajt (rokfort), 5 dkg vaj, 10 dkg körözött, 1 fõtt tojásfehérje, 3 dkg zselatin, só, 1-1 csokor metélõhagyma és petrezselyem.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojásból a liszttel vékony, sós piskótalapot sütünk, deszkára borítjuk és ha kihûlt, három részre vágjuk. A vajat a reszelt rokforttal jól összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott füstölthúst. A körözöttet és a finomra vágott metélõhagymát külön összekeverjük.

A körözöttet az elsõ piskótalapra kenjük, erre jön a második lap, a rokfortkrémmel, majd a harmadik piskótalap. Hûtõszekrénybe tesszük és amikor jól kihûlt zellerrel és ketchuppal ízesített sós zselével öntjük le a tetejét. Szeletekre vágva tálaljuk, finomra vágott fõtt tojásfehérjével, meg vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!