2024.04.25. - Márk

Angol leves

Hozzávalók: 30 dkg tortaalap, 3 ek liszt, 3 ek cukor, 3 tojás, 6 ek csokireszelék, 6 dl tej, 1 ek vaj, 3 ek rum.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojások sárgáját a cukorral krémesre keverem, majd lassan hozzákeverem a lisztet és 1 deci tejet. Mikor összeállt, jól elkeverem a maradék tejjel, majd állandóan kevergetve 10 percig fõzöm. A krém felét egy tálba teszem, a másik felét összekeverem a csokival. A tortaalapot egy tálba teszem és rummal megitatom, három felé vágom.

Összeállítás: Egy vajjal kikent tortaformát kibélelem a tortalap felével, rákenem a sárga krémet, majd a másik harmad rumos piskóta jön, utána a csokis krém. Legvégül a harmadik harmad piskóta zárja le. Legalább 2 órára a hûtõbe teszem, majd kiborítom és narancsszeletekkel tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!