2024.04.20. - Tivadar

Gesztenyés-áfonyás pite

Hozzávalók: 20 dkg vaj, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db citrom reszelt héja, 4 db tojás, 20 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 6 ek áfonyalakvár, 1 csomag gesztenyemassza, fél marék csokoládé darabok, 1 mk fahéj, 1 ek kakaópor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztához a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat. A tojásokat egyenként belekeverjük. A lisztet a sütõporral elvegyítjük, és beledolgozzuk a masszába. Tegyük bele a fahéjat is, kellemes hátteret ad.

A tészta felét elkeverjük az instant kakaóporral, keverjük bele a csokoládé darabokat. Ezután a kakaóval elkevert részt sütõpapírral kibélelt tepsibe tesszük, erre csepegtetjük rá a lekvárral elkevert gesztenyepürét. Végül rákanalazzuk a tészta másik felét, eloszlatjuk rajta. 160 fokon kb. 30 percig sütjük. Várjuk meg míg kihûl, mert akkor a megolvadt csokoládé darabok megdermednek.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!