Hozzávalók: 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5-6 dkg zsír, 8-10 dkg vöröshagyma, 3 db közepes zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 1-2 dkg só, egy morzsa ételízesítõ, kávéskanál pirospaprika, kávéskanál cukor.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A zsírt megolvasztjuk, belehelyezzük a megtisztított, feldarabolt csirkét, majd fedõ alatt félpuhára pároljuk. Közben a füstölt szalonnát apró, egyenletes kockákra vágjuk, félig kiolvasztjuk, megdinszteljük benne a vöröshagymát és felhasználásával lecsót készítünk, de a paprikát nem sütjük puhára, a paradicsomot csak elõkészítjük, de nem tesszük bele.
A félig megpuhult csirkét zsírjára sütjük, pirospaprikát adunk hozzá, belekeverjük a hagymás szalonnazsíron átsütött paprikát, a paradicsomot, a csirkét, fûszerezzük sóval, cukorral, ételízesítõvel és puhára pároljuk.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!