2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Joghurttorta - sütés nélkül

Hozzávalók: 1 cs. babapiskóta vagy magunk által sütött vékony piskóta lap, 1 nagy doboz gyümölcsjoghurt, gyümölcs ízlés szerint, 1 cs. zselatin, 1 cs. tejszínhabpótló por vagy 1 pohár habtejszín, cukor ízlés szerint (5-10 evõkanál), kb 3 dl tej.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A habport elkeverjük kb 1,5 dl tejjel és (a habtejszínt) kemény habbá verjük. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, a cukorral és meglangyosítjuk (nem kell forralni!). Egy levehetõ oldalú tortaformába belerakjuk a babapiskótát, amit elõzõleg meglangyosított, kevés cukorral elkevert tejben egyesével hirtelen megforgatunk (nem szabad eláznia!).

A joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal és beleforgatjuk a gyümölcsöt, (ha fagyasztott gyümölccsel dolgozunk, a gyümölcsöt a piskótára szórjuk.) Az egészet ráöntjük a piskótára, szépen elsimítjuk és hûtõbe tesszük. 1-2 óra múlva fogyasztható!

M e g j e g y z é s:

- Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ!

- Ha igazán szépre akarjuk készíteni a tortát, akkor 1 tortazselét a használati utasításnak megfelelõen elkészítünk, ha kissé kihûlt, a torta tetejére öntjük. Amikor a zselé megszilárdult, egy doboz (2-3 dl) habtejszínt felverünk kemény habnak 1 cs. vaníliacukorral és 1 habfix-szel, majd rózsákat nyomunk a torta tetejére.

- A képeken eperrel készült torta látható.

Jó étvágyat hozzá!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!