2024.04.25. - Márk

Vesés raclette

Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Üvegesre pirítom a kis kockákra vágott füstölt szalonnát, majd hozzáadom az alaposan megtisztított, szeletekre vágott vesét a vajjal együtt. Megpirítom, felöntöm a madeirával, enyhén sózom és borsozom. Elpárologtatom a bort, majd kiadagolom a tálkákba, sajtot teszek rá és ráolvasztom. A végén megszórom frissen õrölt borssal és fehér kenyérrel, vagy pirítóssal tálalom.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!