2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Fahéjas fánk

Hozzávalók: 28 dkg finomliszt, 8 dkg vaj, 3 teáskanál porcukor, 3 tojássárga, 1,5-2 dl tej, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, fahéjas porcukor, csipetnyi só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a közepébe vájt mélyedésbe beleszórjuk a cukrot, a fahéjat, a tojássárgájákat és a sót. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán, pihentetés nélkül félujjnyi vastagra kinyújtjuk, ezután kicsi fánkszaggatóval (vagy likõröspohárral) kiszaggatjuk. 180 fokra felforrósított olajba téve 2-3 perc alatt megsütjük. A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, és még forrón meghintjük fahéjas porcukorral. Egyszerûen készíthetõ, finom sütemény.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!