2024.03.29. - Auguszta

Meggyes gesztenyefánk

Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza (mirelit is jó), 5 dkg vaj vagy margarin, 2 db egész tojás, 2 evõkanál rizsliszt, 2 zacskó vaníliás cukor, 1 púpozott mokkáskanál sütõpor, fél csésze kimagozott és levétõl leszûrt meggybefõtt, kevés liszt, tojás, és zsemlemorzsa a bundázáshoz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a felvert, egész tojásokkal, a rizsliszttel, a vaníliás cukorral, a sütõporral és a vajjal. Nagy diónyi gombócokat formálunk a masszából, majd mindegyik közepébe belenyomunk egy-egy szem meggyet. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába mártjuk, és a 170 fokra felhevített olajba téve 4-5 perc alatt szép pirosbarnára megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és azonnal, melegen tálaljuk. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!