2024.04.20. - Tivadar

Rántott diós szilva

Hozzávalók: 40 dkg magvaváló szilva, 5 dkg darált dióbél, 2 evõkanál szilvalekvár, 2 db egész tojás, kevés liszt és piskótamassza a bundázáshoz, kevés porcukor;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A szilvalekvárt 1 evõkanál vízzel és a darált dióval simára keverjük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és a mag helyére kenünk egy keveset a diós szilvalekvárból. A szilvát összenyomjuk, majd lisztben megforgatjuk. Felvert tojásba mártjuk és piskótamorzsában meghempergetjük. (Piskótamorzsa helyett jó a megszáradt kalácsmorzsa is.) 180 fokra felhevített olajba téve pillanatok alatt megsül, az olajsütõt még lefedni sem érdemes. Vigyázni kell, nehogy megégjen. A felesleges olajat lecsöpögtetjük és még azon forrón meghintjük a porcukorral. Leszûrt szilvabefõttbõl is készíthetõ, ha az nem nagyon puha. Nagyon egyszerûen és gyorsan készíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!