2024.04.20. - Tivadar

Konyakos körtelepény

Hozzávalók: 2 nagy, kemény körte, 2 db egész tojás, másfél dl tej, fél dl konyak, 2 evõkanál reszelt étcsokoládé, csipetnyi só, 1 mokkáskanál sütõpor, 20 dkg finomliszt, 8-10 dkg porcukor ízlés szerint;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat fehéredésig keverjük a porcukorral, megsózzuk, majd apránként, felváltva, hol a lisztbõl, hol a tejbõl, hol a csokoládéból adunk hozzá, ezután a konyakot, végül pedig a tojásfehérjékbõl vert kemény habot is beleforgatjuk. Legutoljára óvatosan beledolgozzuk a meghámozott, kicsumázott és lereszelt körtét. A 170 fokos forró olajba mártott evõkanállal beleszaggatjuk a tésztát, és 2-3 perc alatt megsütjük. Leszûrve tálpapírra vagy papírtörülközõre tesszük, illetve mindkét oldaláról leitatjuk a fölösleges olajat. Hidegen is, melegen is nagyon finom. Egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!