2024.04.20. - Tivadar

Mandulás csirke kínai módra

Hozzávalók: 1 közepes nagyságú csirke, 5 dkg tisztított fehér mandula, kis doboz ananászbefõtt, 10 dkg rizsliszt, 1 dl édes fehérbor, 2 tojásfehérje, 1 teáskanál cukor, csipetnyi törött fehér bors ízlés szerint;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése: A tojásfehérjét kicsit felverjük (nem kell kemény habbá verni) és belekeverjük a cukrot, a rizslisztet, a bort, a sót és a borsot. A kis darabokra vágott csirkét a pácba belemártva egy órán keresztül érleljük. Közben a tisztított mandulát forgácsokra aprítjuk. A pácolt, "bundás" csirkedarabokat megforgatjuk a mandulában, és a 170 fokra felhevített olajban 6-7 perc alatt szép aranysárgára sütjük. A lecsöpögtetett húsdarabokat meleg tálra tesszük, köré rakjuk a levétõl leszûrt ananászbefõttet, és mandulával ízesített párolt rizzsel tálaljuk. Nagyon egyszerûen készíthetõ, különleges étel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!