fél citrom reszelt héja, só, 1 kiskanál só a tésztához.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tejet felforraljuk, a porcukrot, és a mákot beleszórjuk, majd állandó keverés közben körülbelül 2 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, a citromhéjat, mézet. Csipetnyi sóval ízesítjük. A tûzrõl lehúzva jól összekeverjük.
A lekvárt 1-2 evõkanál vízzel kenhetõre keverjük. Tepsibe terítjük a fõtt tészta egyharmadát, és rákenjük a gyümölcsös- mákos töltelék felét, majd sárgabarack kelvárt kenünk rá. Erre terítjük a következõ réteg tésztát, amelyet befedünk mákos krémmel.
Újabb réteg baracklekvár után elosztjuk rajta a harmadik tésztaréteget. à Kevés porcukorral megszórjuk, és az elõmelegített sütõben megsütjük. Kockákra vágva tálaljuk, mint egy hagyományos süteményt.
Jó étvágyat!