2024.04.25. - Márk

Barackos-mákos rakott tészta

Hozzávalók: 50dkg õszi, vagy sárgabarack, 25dk nagykocka tészta, 20dk darált mák, 15dk porcukor, 2dl tej, 5dk margarin, 4 evõkanál sárgabarack lekvár, 3 evõkanál
fél citrom reszelt héja, só, 1 kiskanál só a tésztához.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztát a szokásos módon, bõ sós vízben kifõzzük, majd lecsöpögtetjük, és olvasztott margarinra szedjük. Jól összekeverjük. A barackot feldaraboljuk.

A tejet felforraljuk, a porcukrot, és a mákot beleszórjuk, majd állandó keverés közben körülbelül 2 percig forraljuk. Ezután hozzáadjuk a gyümölcsdarabokat, a citromhéjat, mézet. Csipetnyi sóval ízesítjük. A tûzrõl lehúzva jól összekeverjük.

A lekvárt 1-2 evõkanál vízzel kenhetõre keverjük. Tepsibe terítjük a fõtt tészta egyharmadát, és rákenjük a gyümölcsös- mákos töltelék felét, majd sárgabarack kelvárt kenünk rá. Erre terítjük a következõ réteg tésztát, amelyet befedünk mákos krémmel.

Újabb réteg baracklekvár után elosztjuk rajta a harmadik tésztaréteget. à Kevés porcukorral megszórjuk, és az elõmelegített sütõben megsütjük. Kockákra vágva tálaljuk, mint egy hagyományos süteményt.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!