2024.04.20. - Tivadar

Gazpacho - Az igazi nyári leves

Hozzávalók (6 személyre): 70 dkg érett paradicsom, 25 dkg kenyérmorzsa, 5 evõkanál olívaolaj, 1 uborka, 2 zöldpaprika, 2 nagy gerezd fokhagyma, 4 evõkanál piros borecet, 6 dl víz, 1 evõkanál sûrített paradicsom, só, frissen õrölt fekete bors, 12 jégkocka.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tálaláshoz: 2 szelet fehér kenyér, 2 kemény tojás, 6 újhagyma, 1 kis piros húsú paprika

Elkészítés: A paradicsomot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kenyérmorzsát gépbe tesszük, ráöntjük az olajat, összemixeljük. Amikor - egy perc múlva - felszívta az olajat, hozzáadjuk a paradicsomot, a keveréket sûrû péppé mixeljük, tálba tesszük.

A meghámozott, feldarabolt uborkát, a kicsumázott, darabokra vágott zöldpaprikát és a megtisztított fokhagymát ugyancsak összemixeljük. Hozzáadjuk a paradicsompüréhez, belekeverjük az ecetet, a vizet és a sûrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük. Az edényt lefedjük, és egy órára hûtõszekrénybe tesszük.

Lapos tányérokban tálaljuk, mindegyikbe két-két jégkockát rakunk. külön-külön tálkákban szolgáljuk fel a pirított kenyérkockát, a felszeletelt kemény tojást és újhagymát, a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát, a kicsumázott, felszeletelt paprikát. Mindenki ízlés szerint keverhet belõle a levesébe.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!