2024.04.24. - György

Nyári paradicsomos bableves

Hozzávalók: 1 csésze friss fejtett bab, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis karalábé, 1 fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 paradicsom, 1 (kis) doboz sûrített paradicsom, 2 húsleveskocka, 1 marék apró tészta, babérlevél, kakukkfû, petrezselyem, bors, só, olaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáöntjük a babot, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, rádobjuk a húsleveskockákat, a babérlevelet, és majdnem puhára fõzzük.

A zöldségeket a paradicsom kivételével karikára, kockára vágjuk, és a babhoz adjuk. A paradicsomot pár percre a levesbe dobjuk, majd kivesszük, lehúzzuk a héját, és felkockázva visszatesszük. Hozzátesszük a sûrített paradicsomot, a tésztát, és mindent puhára fõzünk. Fûszerezzük kakukkfûvel, sóval, borssal, petrezselyemmel.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!