Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tésztához a tojások sárgáját elõször a porcukorral, majd a vízzel és a margarinnal jól kikeverjük. A sütõport a liszttel összeforgatjuk, az elõzõekhez adjuk. A masszát kétfelé vesszük (úgy a legkönnyebb, ha két egyforma edénybe szedjük szét).
Az egyiket a kakaóporral barnára „festjük”, és 1 evõkanál vizet adunk még hozzá. A tojásfehérjét kemény habbá verjük; felét az egyik, felét a másik masszába forgatjuk. Külön-külön, margarinnal kikent, belisztezett, kb. 1 liter ûrtartalmú õzgerincformákba töltjük, majd elõmelegített sütõben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütõben 155 °C) kb. 45 percig sütjük.
Akkor jó, ha a beleszúrt tûre nem tapad ragacsos massza. Ha kihûlt, vágódeszkára borítjuk, és a tetejét – ami sütésnél általában felpúposodik – egyenesre vágjuk. Ez lesz ugyanis majd az alja. A tésztát a forma bordamélyedéseinél felszeleteljük.
A krémhez a pudingport a tejjel és a kristálycukorral az elõírás szerint sûrû krémmé fõzzük. A puha (szobahõmérsékletû) margarint elõször magában, azután a porcukorral jól kikeverjük. Ugyancsak kikeverjük a kihûlt pudingot, majd apránként beledolgozzuk a cukros margarint és a rumot is.
Ezzel a krémmel egymáshoz „ragasztjuk” a tésztát úgy, hogy a fehéret a barna kövesse mindig. Így egy „méteres”, vagy két kisebb rudat kapunk. A csokoládét a margarinnal vízgõzre téve felolvasztjuk, kissé hûlni hagyjuk, végül egyenletesen a tésztára kenjük. Megvárjuk amíg megdermed, alufóliába csomagoljuk és jól behûtjük. Tálaláskor kissé ferdén, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.
Jó étvágyat!