2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Burgonyás rák

Hozzávalók: 20 dkg konzerv rák, 5 dkg fejes vagy galamb saláta, 1 nagy burgonya, 2 evõkanál olaj, 3 evõkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor (vagy 1 szem édesítõszer), 9 evõkanál olívaolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A leveleire szedett, alaposan megmosott salátát tépd kisebb darabokra. A meghámozott burgonyát vágd kisebb kockákra, a rák levét öntsd le. Forrósítsd fel az olajat egy serpenyõben és pirítsd benne ropogósra a burgonyakockákat, majd vedd ki és tedd félre. Öntsd a rákot a serpenyõbe és kissé pirítsd meg.

Az öntethez keverd össze az ecetet a mustárral és a cukorral. Öntsd a serpenyõbe a rákot, és kissé pirítsd meg. Az öntethez keverd össze az ecetet a mustárral, a cukorral, sóval borssal ízesítsd, és erõteljes mozdulatokkal dolgozd bele az olajat. A salátát keverd össze a rákkal, locsold meg az öntettel, és szórd rá a burgonyakockákat. Bagettel, azonnal tálald.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!