2024.03.29. - Auguszta

Húsos vitaminsaláta

Hozzávalók: 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen), 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, fél teáskanál szárított kakukkfû, 4 evõkanál olaj, 15 dkg galambbegysaláta, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 30 dkg saláta, 1 doboz csemegekukorica, 20 dkg paradicsom, 3 evõkanál balzsamecet, só, cukor, õrölt bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Dolgozd össze az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal és a tojással, fûszerezd sóval, õrölt borssal és kakukkfûvel. Formálj a masszából apró golyókat. Egy evõkanál olajat hevíts fel egy teflonserpenyõben és süsd meg rajta a húsgolyókat.
A paradicsomot vágd négyfelé, majd kockázd fel apróra.

A balzsamecetet ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi, cseppenként dolgozd bele a maradék olajat és forgasd bele a paradicsomkarikákat. Keverd össze a salátát a lecsöpögtetett kukoricával, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül locsold meg az öntettel. Félbarna kenyér illik hozzá.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!