Hozzávalók: 40 dkg darált hús (sertés- és marhahús vegyesen), 1 fej vöröshagyma, 1 tojás, fél teáskanál szárított kakukkfû, 4 evõkanál olaj, 15 dkg galambbegysaláta, 1 evõkanál zsemlemorzsa, 30 dkg saláta, 1 doboz csemegekukorica, 20 dkg paradicsom, 3 evõkanál balzsamecet, só, cukor, õrölt bors.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Dolgozd össze az apróra felkockázott vöröshagymát a darált hússal és a tojással, fûszerezd sóval, õrölt borssal és kakukkfûvel. Formálj a masszából apró golyókat. Egy evõkanál olajat hevíts fel egy teflonserpenyõben és süsd meg rajta a húsgolyókat.
A paradicsomot vágd négyfelé, majd kockázd fel apróra.
A balzsamecetet ízesítsd sóval, borssal és csipetnyi, cseppenként dolgozd bele a maradék olajat és forgasd bele a paradicsomkarikákat. Keverd össze a salátát a lecsöpögtetett kukoricával, a húsgolyókkal együtt szedd tányérokra, végül locsold meg az öntettel. Félbarna kenyér illik hozzá.
Jó étvágyat!