2024.04.20. - Tivadar

Spenótos penne olívabogyóval

Hozzávalók: 1 kg penne tészta, 60 dkg spenótlevél, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejszín, 2 kanál tejföl, olaj, 30 db fekete olívabogyó, só, bors, (parmezán sajt);
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

1. A penne tésztát fõzzük ki sós, forrásban lévõ vízben.
2. A vajon pirítsuk meg a zúzott fokhagymát, majd adjuk hozzá a spenótleveleket.
3. Fûszerezzük sóval, borssal.
4. A juhtúrót keverjük ki a tejszínnel és a tejföllel simára.
5. Szûrjük le a kész tésztát és adjuk a spenóthoz, kissé forgassuk át a vajon.
6. Keverjük hozzá a juhtúrós mártást.
7. Vágjuk apróra a fekete olívabogyókat, majd keverjük ezt is a penne tésztához.
8. Dolgozzuk jól össze a tésztát és a mártást és már tálalható is
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!