2024.04.20. - Tivadar

Szójalabdacsok zöldborsópürében

Hozzávalók: 1 csomag szója-granulátum, 3/4 csésze rizs, 3 db tojás, 1-1 kávéskanál hagyma- és fokhagymakrém, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, késhegynyi õrölt bors, kb. fél kg friss zöldborsó, vagy egy csomag mirelit zöldborsó, 1 kávéskanál curry, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál vaj, vegeta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A rizst puhára fõzzük, összekeverjük a szója-granulátummal (amit nem áztattunk be) és az ízesítõkkel, majd masszává dolgozzuk össze. Közben a zöldborsót odatesszük fõni, annyi vízben, amennyi ellepi. Beletesszük a vajat, a lisztet és a curryt, majd összeturmixoljuk. 1-2 percig tovább fõzzük. Felforralunk kb. 1 1/2 l vizet, a szójamasszából kisebb gombócokat formálunk és a lobogó vízbe tesszük. Addig fõzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre. Ekkor leszûrjük, tányérra tesszük és a forró mártással beborítjuk. Burgonyakrokettel a legjobb.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!