2024.04.20. - Tivadar

Karfiolleves húsgombóccal

Hozzávalók: 1 közepes fej karfiol, 2-3 db sárgarépa, 1-2 db fehérrépa, 1/3 csésze rizs, 1/3 csomag szója-granulátum, 1 db tojás, 1/2 pohár tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, 1-1 késhegynyi hagyma és fokhagymakrém, 1 késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A szójagombócokhoz a granulátumot (ne áztassuk) összekeverjük a teljesen megfõtt rizzsel, a tojással, a sóval, a borssal, a pirospaprikával, a hagyma és fokhagyma-krémmel, majd állni hagyjuk. (Ha túl darabosnak tûnik, kevés vizet önthetünk hozzá.) Kb. másfél liter vízben az ízesítõkkel együtt fõzni kezdjük a megtisztított, szeletelt zöldségeket és a rózsáira szedett karfiolt. Amikor félig megfõtt (kb. 10-15 perc) vizes kézzel apró gombócokat formálunk a szójamasszából és a fövõ levesbe tesszük, majd 10-15 percig hagyjuk fõni. A tejfölt a liszttel és kevés vízzel simára keverjük, majd a levesbe öntjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!