2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Zelleres, savanykás bableves

Hozzávalók: fél kg szárazbab, 1 db friss zeller a zöldjével együtt, 10 dkg szarvacska vagy hasonló száraztészta, 3 db babérlevél, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 evõkanál liszt, csipetnyi pirospaprika, fél pohár tejföl, vegeta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Az elõzõ este beáztatott babot feltesszük fõni, másfélszer annyi vízben. Beletesszük a kockára vágott zellert és a zöldjét, az ízesítõket, és kb. fél órán át fõzzük lassú tûzön. Ha a zellert nem kívánjuk elfogyasztani, akkor kettõbe vágva is beletehetjük, majd kivehetjük, amint puhára fõtt. Lehûtve majonézzel kellemes zellersalátát készíthetünk belõle. Ha a bab már megfõtt (de nem túl puhára), beleszórjuk a tésztát és továbbfõzzük. Eközben rántást készítünk, felengedjük és a levesbe keverjük. Az egészet összefõzzük, majd állni hagyjuk, amíg a tészta megdagad. Tejföllel tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!