2024.04.25. - Márk

Currymártás chutney-val

Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál vaj, 2-3 evõkanál currypor, 2 dl húsleves, 1 alma, só, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 6 evõkanál ananászlé, 1 evõkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evõkanál konyak, õrölt feketebors;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A kockákra vágott hagymát a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a curryt, elkeverjük és felöntjük 1 és 1/2 dl levessel. Az almát meghámozzuk, és finom lyukú reszelõn a mártásba reszeljük. Tipp: A currymártás tetszés szerint variálhatjuk kókuszreszelékkel, almával, banánnal vagy akár tejszínnel, tejjel, joghurttal. A tejet a mártásba öntjük és 30 percig gyenge tûzön fõzzük. A keményítõt elkeverjük a maradék 1/2 dl levessel, majd besûrítjük vele a mártást. Végül ananászlével, mangó chutney-val, citromfûvel és esetleg konyakkal, sóval és borssal ízesítjük. Jól illik hús és szárnyas ételekhez vagy fõtt tojáshoz is.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!