2024.04.19. - Emma

Õzcímerbõl vagdalt

Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

Az õzcombot besózzuk és vajjal sütõben megsütjük. Ebbõl szép, szabályos szeleteket vágunk, a többit (kb. a felét) finom lyukú darálón ledaráljuk. Vajas mártást készítünk, belekeverjük a darált húst, reszelt citromhéjjal, szerecsendió-virággal, sáfránnyal ízesítjük, végül hozzákeverjük a tojásokat, tojássárgákat. Egy megfelelõ formát vajjal kikenünk, és a combszeletek egy részével kirakjuk. Erre tesszük a sûrûre befõzött vagdalt húst és vízgõzben készre pároljuk. Egy tálra kiborítjuk, körberakjuk a megmaradt õz-szeletkékkel és kaprimártással (lásd mártások) körülöntjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!