Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) olajjal kikenek és liszttel meghintem. A töltelékhez a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé lecsurgatott rizzsel, pirospaprikával, a megtisztított és lereszelt hagymával, sóval, borssal, majd szorosan becsomagolom a vastag ereitõl megtisztított savanyú káposztalevélbe.
Elkészítése:
Az apró káposzta egyharmad részét elterítem a fazék alján, erre ráteszem a megmosott és feldarabolt kocsonyahúst, valamintaz elõzõleg egy éjszakán át vízben vagy tejben áztatott, darabokra vágott füstült oldalast. Erre a következõ réteg savanyú káposztát terítem. Megsózom, meghintem borssal, majd beborítom a megtöltött savanyú káposztalevelekkel. Erre nyers, felszeletelt lapockát helyezek, végül beborítom a maradék apró káposztával. Megsózom, meghintem borssal és 5 dl tejföllel nyakon öntöm. Az edényt lefedem és forró sütõbe teszem. Legalább 3 órán keresztül sütöm közepes lángon. Tálaláskor a tányérján ki-ki megtejfölözi.