2024.04.25. - Márk

Egytál étel báránnyal, paradicsommal és cukkínival

Hozzávalók: 60 dkg báránylapocka, 2 evõkanál olívaolaj, só, 1 evõkanál curry, 1 nagy fej hagyma, 2,5 dl húsleves (leveskockából), 85 dkg meghámozott paradicsom, õrölt fekete bors, 1 csipet köménymag, 1 kakukkfû ág;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A húst megmossuk, szárazra itatjuk, és 1 cm-es kockákra vágjuk. Forró olívaolajon adagonként lepirítjuk. sózzuk, és meghintjük curryvel. Hozzákeverjük a kockákra vágott hagymát, felöntjük a húslevessel, és hozzáadjuk a paradicsomot. Felforraljuk és közepes tûzön 25 percig pároljuk. Közben a cukkínit megmossuk és szárvégzõdésének eltávolítása után vékonyan felszeleteljük. (Tipp: tartalmasabbá tehetjük ezt az egytál ételt, ha burgonyát vagy rizst fõzünk bele.) A fokhagymát megtisztítjuk, és szétnyomva az ételhez adjuk. Sóval borssal, köménnyel és kakukkfûvel fûszerezzük. A párolási idõ befejezése elõtt 8 perccel hozzákeverjük a cukkíni-szeleteket. Ha szükséges utánaízesítjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!