2024.04.19. - Emma

Gesztenyés gombás pulykatekercs

Hozzávalók: 30 dkg pulykamell-filé (2 vékony, nagy szeletre vágva), 20 dkg gesztenyemassza, 20 dkg gomba, 1 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és õrölt bors, 1 evõkanál konyak, 1 evõkanál liszt, 1 evõkanál zabpehely, 2 evõkanál olaj, 2 dl tejföl;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõkészítése:

A pulykamell szeleteket húskalapáccsal kiveregetem és megsózom. A gombát megtisztítom és vékonyra szeletelem. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metélem és a forró olajon üvegesre futtatom, majd ráteszem a gombát. Megsózom-borsozom. Befedem és a saját levében puhára párolom. Ezután egyharmad-kétharmad arányban kettéosztom. A kisebbik adagot összekeverem a finomra vágott petrezselyemzölddel, a kissé felvert tojással, 1 evõkanál tejföllel, a konyakkal és a szétmorzsolt gesztenyemasszával. 15 percre félreteszem. A megmaradt párolt gombára ráöntök 2 dl vizet, megsózom, megborsozom, és felöntöm a tejföllel simára kevert liszttel. Sûrûre fõzöm.

A pulykamell szeleteket külön-külön alufólia lapra terítem. A húsra felkenem a tölteléket és a húst az alufólia segítségével felcsavarom, majd be is csomagolom, és a két végét jól összezárom. Nagy lábosban annyi sós vizet forralok, amennyibe a két rolád úszva belefér. 40 percig kis lángon fõzöm, majd a lébõl kivéve, hagyom kihûlni. Tálalás elõtt ferdén felszeletelem, köré öntöm a gombamártást és a sütõben átforrósítom.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!