2024.03.29. - Auguszta

Rizses babtorta

Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 1 csésze rizs, 3 db tojás, 3 evõkanál liszt, 3 dl tej, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A babot 10 órán át vízben áztatjuk. A rizst puhára fõzzük a vegetával és sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit kihûlni. A babot kevés vízben vegetával megfõzzük. Eközben a tojásokat felverjük és összekeverjük a liszttel, majd simára dolgozzuk a tejjel. A babot (amelynek levét teljesen elfövetjük vagy leszûrjük) belekeverjük és megsózzuk. Egy mély tûzálló tálat körben kivajazzunk, morzsával megszórjuk, és belenyomkodjuk a fõtt rizst, úgy, hogy a tál alját és oldalát is minimum 1 cm vastagon borítsa. Ebbe öntjük a babos masszát, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Meleg sütõben, kb. fél órát sütjük, amíg a töltelék meg nem keményszik. Kicsit hagyjuk kihûlni, csak utána borítsuk ki a formából.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!