2024.03.29. - Auguszta

Sonkás lepény

Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg mirelit leves tészta, 20 dkg gouda sajt, 7 tojás, 300 g habtejszín, frissen reszelt szerecsendió, 15 dkg apróra kockázott sonka, kakukkfû, só, bors.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztalapokat egymás mellé téve kb. 10 perc alatt felengedjük. Közben a sajtot finomra reszeljük. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, majd borssal, szerecsendióval meg kevés sóval ízesítjük. Egy 32*39-es tepsit kissé megnedvesítünk hideg vízzel. A tésztalapokat egymásra tesszük, és kevés liszttel meghintett deszkán erre a méretre nyújtjuk. A sodrófára tekerve a tésztát a tepsibe fektetjük, a széleit az oldalához nyomkodjuk, és az egészet megszurkáljuk villával.

A sajttal együtt rászórjuk a sonkakockák kétharmadát, meglocsoljuk a tojásos tejszínnel, és elosztjuk rajta a maradék sonkát. Elõmelegített sütõben 225 fokon 15-18 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!