Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Addig amíg dinsztelõdnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bõven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sûrûségét.
Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom és fedõ alatt elkezdem fõzni. Amikor már majdnem megfõtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek, és így fõzöm tovább. Kicsit késõbb még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt. Összefõzöm, és kész a fincsi leves.
Jó étvágyat!