2024.04.25. - Márk

Tejfölös karfiol leves

Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb fej karfiol, 1 doboz tejföl (annak, aki nem diétázik 1 evõkanál liszt), só, õröltbors, vegeta, 1/2 leveskocka, õrölt pirospaprika, kevés étolaj.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelõdött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.

Addig amíg dinsztelõdnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bõven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sûrûségét.

Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom és fedõ alatt elkezdem fõzni. Amikor már majdnem megfõtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek, és így fõzöm tovább. Kicsit késõbb még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt. Összefõzöm, és kész a fincsi leves.

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!