2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tojásleves

Hozzávalók: 1.5 liter víz, 2 ek. lisz, 2 ek. olaj, 1 tk. csemege pirospaprika, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 5-6 tk. õrölt fûszerkömény, 8 tojás, só, delikát (ízlés szerint).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elõször, megcsinálom a rántást (olajból, lisztbõl) majd hagyom kihülni egy kicsit és hozzáteszem a pirospaprikát. Egy kevés vizzel felöntöm és lassú tüzön kevergetem.

Majd felöntöm a vizzel és beleteszem a vöröshagymát egészben és a zúzott foghagymát. Felforralom, majd lassú tõzön folytatom tovább. Beleteszem a fûszerköményt, sót, delikátot, majd két darab tojást és elkevergetem. Utána óvatosan a maradék 6tojást és kevergetés nélkül hagyom 10 percig fõni, hogy szépen egybe maradjanak!

Jó étvágyat!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!