2024.04.19. - Emma

Pulykamell rolád mandulás körtével

Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítése:

A pulykamell-filéket fólia alatt húsverõ kalapács segítségével megütögetjük. A hússzeleteket megszórjuk ételízesítõvel, és friss gyömbért reszelünk rá. A kelkáposztaleveleket forró vízben két-három percig fõzzük. A körtét meghámozzuk, magházát kivágjuk, a húsát gerezdekre vágjuk és megcsepegtetjük citromlével. Mindegyik szelet húsra egy-egy kelkáposztalevelet, sonka- ill. sajtszeletet fektetünk, majd feltekerjük és fogvájóval összetûzzük. A margarint felforrósítjuk, a hústekercseket körbe sütjük benne. Kevés vízzel (esetleg húslével) felöntjük és készre pároljuk. A kész roládokat félretesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékban megfuttatjuk a körteszeleteket és a pirított mandulát, meglocsoljuk a mézzel, és pár percig együtt pároljuk. A keményítõvel elkeverjük a bort, ráöntjük a mandulás körtére, és készre forraljuk. Tálaláskor a pulykaroládokat a párolt körtével, a boros szósszal és burgonyapürével körítve adjuk az asztalra.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!