A töltelékhez: 350 ml tejszín, 1 cs. habfixálópor, 80 ml tojáslikõr, 12 lap zselatin, 1000 g rebarbara,75 g cukor, 250 g túró, 1 cs. tortazselé, 3 ek. aprított pisztácia;
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sütõt 200°C fokra felmelegítjük. A lisztbõl, a margarinból, a cukorból és a tojássárgájából omlós tésztát gyúrunk. A tésztát egy 26 cm-es tortaforma lapján kinyújtjuk, és 20 perc alatt megsütjük. A tortagyûrût a kihûlt tészta köré tesszük.
125 ml tejszínt felverünk a habfixálóval, belekeverjük a likõrt, és rásimítjuk az omlós tésztára. A krémet befedjük a kettévágott piskóta egyik lapjával. Megpuhítjuk a zselatint. A rebarbarát, megmossuk, felaprítjuk, és a cukorral, valamint 6 evõkanál vízzel együtt felfõzzük. Lecsepegtetjük, közben a levébõl felfogunk 250 ml-t. A zselatint feloldjuk a rebarbarában. Beleforgatjuk a túrót és 125 ml habbá vert tejszínt. Kétharmad részét a piskótára simítjuk, és rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel. Hagyjuk kihûlni. A tortazselét elkeverjük a rebarbara levével, felfõzzük, és langyosan a tortára simítjuk. 100 ml frissen felvert tejszínhabbal, pisztáciával díszítjük.Tálalásig hûtõben tartjuk.