2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Színes húsvéti saláta

Hozzávalók: 1 db fejes saláta, 1 db kígyóuborka, 250 g paradicsom, 1 csomag hónapos retek, 2 db tojás, 3 db különbözõ színû kaliforniai paprika, 250 g zöldbab vagy kinai konzervbab, Az öntethez;100 ml fokhagymás olívaolaj,1-1 bazsalikom és tárkony, só, õrölt bors, 1 darab citrom leve, 3 ek. akácméz;
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Elkészítés:

A salátát megmossuk és apróra tépkedjük, keverõ tálba tesszük. A tojásokat megfõzzük, megtisztítjuk, felkarikázzuk. A tisztított zöldbabot 3 cm-es darabokra vágjuk, aszínes paprikákat felcsíkozzuk, és mindkettõt forrásban lévõ vízben 1 percig roppanósra fõzzük, majd lehûtjük, és a salátához adjuk. A kígyóuborkát, retket és paradicsomot fel karikázzuk, és a salátához tesszük. Az öntethez az olívaolajat sóval, õrölt fehér borssal, citromlével, mézzel ízesítjük. A friss bazsalikom és tárkonylevelet nagyon apróra vágjuk, és az öntethez keverjük, A salátánkat lazán összekeverjük a dresszinggel, lehûtve tányérokra tálaljuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!